Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

måndag 2 maj 2011

Hemfärd

Det blev en stilla natt efter den vackra solnedgången igår. Vi vaknade av fågelkvitter och att solen sken. Däremot var det bara 4 grader utanför husbilen. Där inne hade vi varmt och gott.


Vid frukosten hade vi den här fina utsikten utanför fönstret. Efter disken tog vi en promenad i omgivningarna. Det här naturreservatet skyddar berghällar, som blivit vackert slipade av inlandsisen. Östgötaleden passerar här. Tidigare var här ett militärt område. Nu är det ett vackert område och på sommaren är här säkert många som badar och solar från berghällarna.
Det var dags för oss att bryta upp och åter ställa färden österut. Vi åkte en gammal väg mot Alvastra kloster och vidare till Rök kyrka och sten.


Rökstenen är en av Sveriges mest kända runstenar och har en av världens längsta runinskrift, totalt cirka 760 tecken. Stenen restes sannolikt under första delen av 800-talet.


Härifrån åkte vi en liten väg vi aldrig åkt tidigare. Passerade rakt över gamla E4:an och åkte genom ett vackert landskap. Vi hittade en skogsväg, som vi stannade och tog förmiddagskaffe på.


Så småningom ledde vägen fram till Mjölby. Då hade klockan blivit så mycket, att vi fick ta motorvägen till Norrköping.

Snabbt plockade vi ur husbilen. Lennart åkte och parkerade den och jag plockade in maten, som vi hade kvar, i kylen. Sen var det hög tid att gå till tvättstugan. Lennart kom och hjälpte mig.

Vår resrutt under helgen

Idag fick det bli en snabblunch på makaroner och en pastasås på tomater, lök, vitlök, kokt skinka och basilika och spansk pepparfrukter. Enkelt , hett och gott. Lennart vilade en stund på em, innan det var dags för honom att börja jobba kl. 17.00. Jag har pysslat här hemma och nu tänker jag sätta mig i favoritfåtöljen och flippa runt på tv.

4 kommentarer:

 1. visst är det härligt att vakna till havets brus och med den utsikten ni hade! Vi hade faktiskt minusgrader imorse vid 6tiden..brr!

  SvaraRadera
 2. Det finns nog jättefina vägar bara man åker av från de större vägarna. För oss är det bara synd att man inte gör det lite oftare, ofta är man på väg någonstans och då ger man sig inte tid. Usch det kan inte vara kul att ge sig iväg på jobb kl 17.00.

  SvaraRadera
 3. Ganska jobbigt sätt att skriva på men texten finns kvar,

  SvaraRadera
 4. Ser ut som ni hade det toppenbra :-)

  SvaraRadera