Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

lördag 4 juni 2011

Sundsvall

Natten som gick sov vi på parkeringen utanför Tingsta äldreboendet, så vi hade nära in till Frida på morgonen. Hon satt i rullstolen och hade uppsikt över husbilen. Vi grejade på hennes rum - bytte dukar och gardin. Allt för att pigga upp henne lite. Hon ser samma rum hela tiden. Vi hade med in en bukett med lupiner samt två liljekonvaljer, som hon fick lukta på. Dem tog vi ut en stund senare, då vi tog med Frida ut på en rullstolspromenad. Hon fick njuta av utslagna syrener och se lite äppelblom.

Inne igen fikade vi och sen blev det en stunds pratande och så tittade vi tillsammans på fotografier.Vid 12.30 bröt vi upp och for till kyrkogården vid Sköns kyrka. Där letade vi reda på gravstenen till Lennarts mormor. Han tvättade ren stenen och sen gick vi upp mot kyrkan. Utanför kyrkan fanns två små runstenar. Kyrkan ligger högt på toppen av en kulle. Härifrån kan man tydligt se nutidens Mammons tempel - Birsta köpcenter.

Vi for dit och gick in på IKEAs restaurang och åt en sen lunch. Sen passade vi på att tömma toatank och fylla på dricksvatten vid rastplatsen vid Skönberget. Därifrån åkte vi gamla riksvägen till Sundsvall och vidare ut till Frida i Kvissleby.

Så var det dags för en ny kopp kaffe och mera prat. Jag började sticka på en bommulsjumper.

När vi lämnade Frida for vi ut i omgivningarna för att hitta en lugnare ställplats. Så småningom kom vi till Sidsjöns friluftsanläggning och naturreservat. Här parkerade vi och åt lite kvällsmat. Sen tog vi en promenad runt Sidsjön, 3,1 km. Det var vackert i solnedgången.

2 kommentarer:

 1. Så trevligt det låter och så glad Frida måste ha varit över att få ett lite avbrott i vardagen och få komma ut ett tag.

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hej oj va länge sen jag var inne hos dig, men såg att du tittat in till mig...kul.
  Och så har du varit i Sundsvall...eller ni. Mina gamla hemtrakter i 30 år....
  Så kul med husbilen...vi har gjort en resa till Finland via Haparanda redan...och snart ska vi ta med LillaC och ta en liten semestyertripp ned till Järvsö och Rantis....sen blir det Borgafjäll för hela slanten....längtar redan...

  Ha det gott och kör försiktigt. Något fel på blogger kan bara kommentera anonymt just nu.
  Hälsningar Rantamor-På Näthinnan.

  SvaraRadera