Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

lördag 23 april 2011

Långfredagen

Långfredag känns inte alls speciellt lång längre. När jag var barn tycktes den aldrig ta slut. Idag tyckte jag istället att dagen gått väldigt fort. Mamma Asta kom in till oss med färdtjänst vid 12.30. Hon hade bakat bullar i form av en tupp och skorpor, som hon hade med.


Hon hade också med en vacker bukett vårlök och vitsippor, som hon varit ute med rullatorn och plockat.


En kopp te passade bra innan det blev lunch. Vi gjorde lammstek och potatisgratäng. Hade tänkt lunch till klockan 14, då Anna och Patrik kom, men steken tog ungefär en timme till på sig, innan den blev klar.Vi hann att bli rejält hungriga innan lunchen serverades med en del tillbehör. Som dessert blev det kladdkaka med jordgubbar och grädde, tillsammans med en kopp kaffe.


Den fina gula kärleksglöden fick vi av Anna och Patrik. Innan Anna åkte hem, fick jag fotografera henne och hennes vackra mage, men de korten behåller vi för oss själva.
Asta var kvar lite längre, så hon fick smaka ägg, sill, skinka, korv och köttbullar innan hon åkte hem.
Lennart och jag avslutade kvällen med en film.

3 kommentarer:

 1. Ja Långfredagen var väl årets tristaste dag åtminstone när man var tonåring, det fanns ju inte att göra då. allt var stängt. Det är skillnad mot idag. Ha en god fortsättning på helgen önskar vi er!

  SvaraRadera
 2. Här sitter vi med tomt kylskåp och tomma förråd, och dräglar över er mathållning. Jan säger att han gärna hade varit gäst hos er.
  Påskhälsningar
  Anna och Jan

  SvaraRadera
 3. Hungern är ju den bästa kryddan :-)

  SvaraRadera