Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

lördag 30 april 2011

Valborgsmässoafton med husbilen

Vi startade morgonen  med att packa ihop inför en helg i husbilen. Solen sken och det kändes rätt att ta vår premiärtur för i år. Sen allt var instuvat och vattnet påfyllt, for vi till City Gross och handlade en del varor.
Vid 11-tiden bar det iväg.Vi tog gamla riksvägen från Norrköping ut till Kimstad och kanalen vid Norsholm. Husbilsplatsen där var fylld med traktorer och båtar som skulle läggas ner i Göta kanal.


Vi trängdes inte med dem utan stannade en bit ifrån och tog kaffepaus. Sen fortsatte vi små vägar till Linköping och Bergs slussar. Vi for till Vreta Kloster, där vi stannade och åt lunch. Medans potatisen kokade tog jag en tur med kameran.


Blommor från klosterträdgården hittar du på Galleri Elisabeth

Vi åt fylld fläskytterfilé med tillbehör. Det smakade gott. Efter disk, for vi vidare till Husbyfjöl. Vi hade tänkt oss till Motala, men såg en fin ställplats vid småbåtshamnen utefter Motala Ström, så vi stannade där. Här var redan tidigare fyra husbilar. Molnen började hopa sig, så vi tog en promenad, sen vi ställt upp oss för natten.

.

Här är gamla slussvaktarbosdaden och på andra sidan vägbron ligger Göta hotell.

Väl åter vid husbilen var det dags för kaffe och då kom det en regnskur. Himlen har blivit gråare, så vi får se hur det är, när det blir dags för Valborgsmässoelden. Husbyfjöl är ett äldre namn på Borensberg.

2 kommentarer:

  1. Önskar Er en trevlig Valborg och prmiärtur med husbilen
    Valborgskram från Anita

    SvaraRadera
  2. Borensberg är fint där har vi bland annat varit på marknad. Skönt med premiärtur väl?

    SvaraRadera