Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

söndag 24 april 2011

Påskdagen

Påskdagen har vi firat med arbete vid husbilen. Någon ska ju vara arbetsledare, så den rollen tog jag. Som ledare har man ju ett övergripande ansvar, men behöver inte kunna detaljer i arbetet. Så jag delegerade snabbt jobbet. Lennart fick testa fler dåliga arbetsställningar. Idag var det extra fjäderblad bak på bilen, som han tog bort.


Vi försöker minska bilens tyngd, då gränsen för övervikt är nära. Bilen har ju luftfjädring, så fjäderbladen behövs inte.
Under tiden tog jag ut sängkläder och vädrade dem. Sen hade jag med en bok som jag lyssnade på "Döden ska du tåla" av Karin Fossum. Den är bra. Serviceinriktad som jag är blev det kaffe och mackor innan sidbytet.

Vi åkte hem och åt sen lunch och sen for vi till Skärblacka och planterade växter på pappas grav. Behöver komma tillbaka en annan dag och tvätta gravstenen, för det har blivit mycket gröna alger på den.

Vi åkte sen hem till Asta. Vi fikade ute i parken tillsammans med henne.


Solen började dala, så det var inte så varmt längre, men det är ändå något visst med att fika ute.
På hemvägen tog vi en extrasväng över Okna och Löfstad slott samt några andra småvägar, där vi åkte förbi gårdar, som vi inte kommer ihåg namnen på. En skön dag med mycket frisk luft!

3 kommentarer:

  1. En arbetsledares jobb är ju att delegera, så det skötte du bra :-)

    SvaraRadera
  2. Bra att ha koll på bilen även under!

    SvaraRadera
  3. Inte helt optimal arbetsställning, men skönt att få bilen fixad. Det där med övervikt är nästan hopplöst för oss. Det går nog bra när vi är ensamma i bilen och inte har nån packning... men så är det ju inte alltid...

    SvaraRadera