Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

fredag 1 april 2011

Torsdag i Stockholm

Det var en solig fin dag i Stockholm.


Jag träffade min chef och kollegor. På kvällen hade vi en trevlig stund tillsammans på Söder. Vi besökte Cajsa Warg, en matbutik på Rensteirnas gata 20.


Här finns allehanda mat, bröd och delikatesser. I ett källarutrymme finns dessutom ett kök och tillgång till kock. Vi delade in oss i tre grupper och så fick vi tillaga kvällens middag. Inger, Annicka och jag lagade förrätten.


Vi gjorde vitlöksstekta pilgrimsmusslor med blomkålskräm, rostad pancetta och äppelsirap. Här rör jag i grytan med vispgrädde och blomkålsbuketter.



Lasse, Saga, Mats och Inga-Britt lagade huvudrätten, helstekt ryggbiff med potatissufflé och mojo rojo.


Här fixar Saga bort skalet på de grillade paprikorna.


Desserten gjorde Karin, Elisabet och Henrik. Det blev Crema Catalana med Amarellilakrits och passionerade bär.



Det var en del både rörande, vispande och brännande för att få till den goda efterrätten.


Mellan rätterna passade vi på att avtacka Inga-Britt, som gjorde sin sista arbetsdag inför pensionen.


Vi hade en mycket trevlig kväll och fick lära oss en del nyheter i köket. Stort tack till er alla!

4 kommentarer:

  1. mmm, allt ser ju riktigt gott ut!
    sv; nej tyvärr så funkar husbilen ännu inte, så någon magiker har tyvärr inte uppenbarat sig..

    SvaraRadera
  2. Wow, vad gott det ser ut och vad trevligt att få laga maten själv!

    SvaraRadera
  3. Det är alltid kul att laga mat tillsammans - det såg dessutom väldans smarrigt ut, vilket ju inte försämrar saken :-)

    SvaraRadera
  4. Kul att man kan laga mat själv där! Det visste jag inte.

    SvaraRadera