Dettan

Dettan
På äventyr med Dettan

lördag 2 april 2011

Mulet, men varmt +11 grader

På förmiddagen åkte Lennart iväg på personalmöte. Det verkar gå bra för företaget, men det blir en del schemaändringar. Under tiden han var borta tog jag "dramaten" med mig till affären och handlade lite.
Då passerade jag blomsteraffären. Kunde inte låta bli att ta ett kort på de fina penséerna.Jag handlade en tulpanbukett. Så här års vill jag ha färska tulpaner på rumsbordet.

Lennart blev bjuden på kycklinglunch och jag åt grönsakssoppa här hemma. På em roade vi oss med att städa. Inte kul, men det härligt när det är gjort.

Efter det har jag letat på nätet efter någon resa till slutet av augusti. Gudrun och jag har bestämt att ha en semestervecka  tillsammans. Så i kväll har vi suttit vid var sin data, samtidigt som vi har haft telefonen i örat. Till slut bestämde vi oss för en vecka i Dubrovniks närhet, alltså Kroatien. Vi kommer att åka med Solresor från Arlanda och bo på hotell Valamar Club Dubrovnik. Hotellet är vackert beläget på halvön Babin Kuk, norr om Dubrovnik. Det ska bli kul. Jag har inte varit där sedan min ungdom, så  mycket har säkert ändrat sig.

4 kommentarer:

 1. härligt med en vecka i Kroatien, vårt favoritland. JUst i Dubrovnik har vi inte varit i med husbilen än, eventuellt till sommaren kommer vi ner dit men jag har varit där för väldigt många år sedan på ssimläger. Det var innan kriget och jag har bara goda minnen ifårn den vackra staden!

  SvaraRadera
 2. Så skönt - då har ni nåt att se fram emot. Fast namnet på halvön var ju lite... vad ska man säga... ekivokt.
  :-D

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga blommor, ännu har dom inte kommit till vår affär på ön. Vi har också varit i Kroatien och då på Istriahalvön. Första gången var 19883 sen 1998 och senast 2006. Mycket har förändrats sedan första gången vi var där, främst har prisbilden förändrats, nu har priserna kommit ikapp övríga Europa. Jag kommer aldrig att glömma campingen som tog 8 euro för 1 katt, det blev 16 euro per natt för våra katter. Det var billigare för Anders som fyllt 60, han kostade bara 7,5 euro. Till den campingen åker vi aldrig någon mer gång.

  SvaraRadera
 4. Dubrovnik! Då har ni något härligt att se fram emot! Vi var där för några år sedan, när vi åkte med husbil i Kroatien. Ha det riktigt skönt, önskar vi!

  SvaraRadera